KLA Stari Grad – 22.02.2024.

Dana 22.02.2024.godine održan je sastanak Kluba Liječenih Alkoholičara Stari Grad (KLA Stari Grad) Sarajevo na vrijeme; u 16h i trajao je do 17:30h.

Prisutno: 6
Stalni članovi: 2
Iz Dnevne bolnice: 3
Gosti: 1
Terapeut: Prisutan

Tema: “Zašto sam sretan.”

Na početku sastanka se niko nije izjasnio da se nalazi u krizi ili recidivu tako da smo sastanak posvetili temi.

Za alkoholičara u oporavku, mir je jako bitan. Moramo biti svjesni da mir počinje u nama. Kada imamo unutrašnji mir teško nas nešto može izbaciti iz takta a kada smo nemirni i najmanja sitnica nas može dovesti do burne reakcije. Želja za boljom prošlošću i prevelika očekivanja za bolju budućnost su glavni okidači nemira kod većine alkoholičara. S toga nas je tema natjerala da se osvrnemo na jedino što sigurno imamo i na šta jedino možemo uticati. To je sadašnjost. Zašto smo sretni u ovom trenutku?

Svaki član se pojedinačno izjasnio šta je to što mu donosi sreću. Neki su sretni što su uspostavili bolje odnose sa najbližima. Neki su sretni što trijezne glave mogu donositi ispravne odluke u teškim situacijama u kojima se nalaze. Neki su jednostavno sretni što polako uspostavljaju unutrašnji mir.

Koliko god različiti razlozi bili, jedno je svemu tome zajedničko. Ta sreća će nam biti motiv da ne potegnemo za prvom čašom. Uvidjeli smo da život ide na bolje svakim danom koji provedemo trijezni. Još samo jedan dan. Još samo jedan razlog za sreću.

Sastanak je prošao u najboljem redu i pozitivnom raspoloženju. Razišli smo se sa osmjesima na licu i iskrenim željama da se vidimo opet slijedećeg četvrtka u apstinenciji.

Napominjemo da su uvijek dobro došli stari članovi kluba koji su se udaljili od kluba, također kolege koje se bore sa istom bolešću kao i mi, a ne znaju odakle da počnu. Srdačno vas pozdravljamo i očekujemo.

Komentariši